Covid-19 en de struggles die er bij komen kijken

Al 9 maanden. 9 maanden van stress en veranderingen, online school en de motivatie die je kan kwijtraaken waardoor je je opleiding niet meer zo leuk vind. De gedachtes die maar door blijven zweeven en het idee krijgen dat het echt nu te veel wordt. Niet meer veel uit huis kunnen, waardoor je eigelijk ook niet meer veel aan je uiterlijke verzorging doet. En dat zorgt ervoor dat je je niet meer helemaal top voelt.

Ja ik weet er alles van, dit is precies wat ik al een tijd voel nu… vandaar dat ik deze blog nu schrijft, en dat ik even wat kwijt moes. Deze tijd is zo verwarrend en ook al zitten we al lang in quarantaine het voelt alsof er nog steeds niets is veranderd. Of al hoewel… mijn motivatie en zelfbeeld is toch iets veranderd. Je blijft thuis en doet niets> dat betekend dat ik waarschijnlijk zo vaak mogelijk met mijn joggingspak rondloopt en niets meer aan mijn uiterlijk doet. En dit lijdt dus zeker naar momenten dat ik me eigelijk niet meer zo ‘mooi’ voelt en ik me niet meer prettig voelt in mijn eigen lichaam. Wat enorm vervelend is, want na een lange tijd was ik uiteindelijk blij en voelde ik me toch zeker veel beter en vond ik me zo waar een keer “sexy”. En dat mijn vrienden gebeurde eigelijk nooit, dus de grootste struggle is dat mijn zelfbeeld toch zeker af en toe afslaat naar een totaal geen goede richting. En het had al zo lang geduurd (dat is voor een andere blog) vanwege best onzeker zijn en niet weten wie je bent. Ondanks dit allemaal ben ik wel zeker dankbaar dat ik uiteindelijk de grootse stap had gezet> van je zelf leren houden. Dus je haar doen en makeup op, huidmaskers en een leuke outfit kan toch echt geen kwaad. Af en toe je op je best eruit zien en je zo goed voelen dat niks meer je kan doen. Dat zijn de dagen dat ik terug in mijn leven wil op het moment. Mijzelf mooi aankleden waar ik mezelf goed en sexy bijvoel> een goede zelfvezekerde outfit is alles.

Dus even een moment dat ik vanaf nu een belofte bijdraag aan mezelf, neem tijd voor jezelf en het is oke om er op je best uit te zien. Ja zelfs als je thuis zit.

Anyways, dit zijn zeker niet de enige. Overdenken is zeker iets waar ik blijkbaar enorm goed in bent(stiekem wist ik dit al). Wat eigelijk totaal geen nut hebt, want in een artikel dat ik ooit hebt gelezen(weet jammer genoeg niet meer welke) geven ze aan dat dit je alleen maar naar laat voelen. Dat is zeker waar het doet je ook echt niets goeds. Leren loslaten raden ze aan, het is al gebeurd en je kan er niets meer aan doen dus waarom zou je er over blijven nadenken? Of kan je er wel wat aan doen, Maar niet op dit moment? Laat het los voor nu. Als je eenmaal rustig bent, en je het nog steeds wat doet. Maak dan een plan, wat voel je? Wat kan ik doen aan dit gevoel? En als laaste. Hoe kan ik dit oplossen zonder dat het mij wat doet?Dit toevoegen aan je dagelijkse of weekelijse journaling kan zeker goed doen.

  1. Je laat je gevoel even kwijt
  2. Je leert hoe jouw emoties in elkaar zitten
  3. Je hebt het al van je afgeschreven dus 9 van de 10 keer denk je hier niet meer zo veel over na.

In mijn vorrige blog heb ik het al over journaling gehad. En waarom het zo goed voor je is. Je leert jezelf kennen op een andere manier en je schrijft je gevoel van je af, dit helpt jezelf iets te kalmeren en je gedachtes meer op orde te brengen. Ondanks dat al die struggles nu een klein beetje zijn terug gekomen, heb ik nu tenslotte wel meer tijd voor mezelf. Nu heb ik echt eens tijd om mezelf goed te leren kennen. Voor de volgende blog gaan we het daar wel over hebben. Bedankt voor jullie aandacht, en als jullie enige hulp nodig hebben. I’m here! Tot volgend weekend of misschien wel eerder:)